Καλώς ηλθατε στη σελίδα του συλλόγου μας. Ο Σύλλογος μας ιδρύθηκε το 2003 από μια ομάδα φίλων της Τέχνης με σκοπό την ανύψωση του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών του και όλων των πολιτών του Δήμου Ιτέας και ευρύτερα της Φωκίδας. Επικοινωνία: Καλλιτεχνικό Εργαστήρι "Ομάδα Φίλων Τέχνης" Κίρρας & Φωκίδη 2 Ιτέα Φωκίδας / Τηλ. 6972715454 / Ε-mail:kalergiteas@gmail.com

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ENΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ




 Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου εκδρομή στην Αθήνα για να επισκεφτούμε:
-          Το θέατρο Badminton με την παράσταση «TANGO POR DOS»
-          Το ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Θεοχαράκη.



Tango Por Dos

Το διάσημο συγκρότημα από το Μπουένος 'Aιρες παρουσιάζει τη νέα παράσταση tango του Αργεντίνου μετρ Miguel Angel Zotto. H νέα παραγωγή του Αργεντίνου μετρ είναι αφιερωμένη σε όλους τους πρωτοπόρους καλλιτέχνες της Αργεντινής που δημιούργησαν και διέδωσαν την τέχνη του tango.

Οι "milongueros" εμπνεύστηκαν από την λαϊκή τους κουλτούρα και αφιέρωσαν την ζωή τους στη μουσική και στον χορό του tango που σήμερα η φήμη του έχει φτάσει στα πέρατα του κόσμου. Το διάσημο συγκρότημα από το Μπουένος Αϊρες μετά τις sold out παραστάσεις του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2009 επιστρέφει στην Αθήνα και παρουσιάζει στο Θέατρο Μπάντμιντον.

Ένα συναρπαστικό μουσικο-χορευτικό ταξίδι με ζωντανή ορχήστρα, ξετυλίγεται σε 15 σκηνές και φθάνει στο σήμερα με ένα αποθεωτικό φινάλε....

"PURO TANGO" !!!

Οι εκπληκτικοί χορευτές του Tango por Dos χορεύουν "καθαρόαιμο" tango με το μοναδικό τους στυλ και ταξιδεύουν το κοινό, με την χρήση των πολυμέσων, στην εποχή των "milongueros" ..... των λαϊκών χορευτών του περασμένου αιώνα που δημιούργησαν το Αργεντίνικο tango και κατέκτησαν όλο τον κόσμο με το πάθος και το ερωτικό τους ταμπεραμέντο! Ένα συναρπαστικό μουσικο-χορευτικό ταξίδι με ζωντανή ορχήστρα, ξετυλίγεται σε 15 σκηνές και φθάνει στο σήμερα με ένα αποθεωτικό φινάλε....

Τα συγκινητικά ντοκουμέντα με τις φωνές και την εικόνα των θρυλικών μορφών του Carlos Cardel, του Alfredo Le Pera, του Astor Piazzolla....

Τα υπέροχα κοστούμια και οι φωτισμοί διαμορφώνουν μοναδικά την κάθε σκηνή της παράστασης…

Η ζωντανή ορχήστρα με τους Αργεντίνους δεξιοτέχνες σολίστ…











·        

·         Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη παρουσιάζει την έκθεση «Ο Κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη: Ποίηση και Ζωγραφική», με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νομπελίστα ποιητή. Στην έκθεση παρουσιάζονται, για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, οι ακόλουθες ενότητες:

-          To σύνολο των ζωγραφικών έργων του Οδυσσέα Ελύτη. Πρόκειται για ευφάνταστα κολάζ, τέμπερες και υδατογραφίες, μικρών διαστάσεων, που αναδεικνύουν μια μοναδική καλλιτεχνική διάσταση και αντανακλούν την αισθητική αντίληψη του μεγάλου ποιητή. Η έκθεση πλουτίζεται από χειρόγραφα και βιβλία του Ελύτη, μαζί με δημοσιευμένες και ανέκδοτες φωτογραφίες του.

-          Σημαντικά έργα κορυφαίων δημιουργών, για το έργο των οποίων ο ποιητής είτε έχει δημοσιεύσει αξεπέραστα αισθητικά δοκίμια, είτε ανέπτυξε στενές φιλικές σχέσεις. Σε αυτούς περιλαμβάνονται, μεταξύ των άλλων, οι: Παναγιώτης Ζωγράφος, Ανρί Ματίς, Θεόφιλος, Κωνσταντίνος Παρθένης, Πάμπλο Πικάσο, Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Νίκος Εγγονόπουλος, Χρήστος Καπράλος, Νίκος Νικολάου, Ορέστης Κανέλλης, Γιάννης Τσαρούχης, Γιάννης Μόραλης, Αλέκος Φασιανός και Γιώργος Δέρπαπας.

·         Η έκθεση στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη αποκαλύπτει τις διαφορετικές εικαστικές αναζητήσεις του μεγάλου ποιητή και, συνάμα, προεκτείνει το βλέμμα του θεατή προς το έργο διακεκριμένων, σύγχρονων, Ελλήνων καλλιτεχνών που εμπνέονται από την ποίησή του. Οι εικαστικοί δημιουργοί: Νάτα Μελά (1923-), Παναγιώτης Τέτσης (1925 -), Βασίλης Θεοχαράκης (1930 - ), Κώστας Τσόκλης (1930 - ), Κώστας Πανιάρας (1934 - ), Αλέκος Φασιανός (1935 - ), Σωτήρης Σόρογκας (1936 - ), Γιώργος Δέρπαπας (1937 - ), Μαρίνα Καρέλλα (1940 - ), Μιχάλης Μακρουλάκης (1940 - ), Χρόνης Μπότσογλου (1941 - ), Θεόδωρος Παπαγιάννης (1942 - ), Γιάννης Ψυχοπαίδης (1945 - ), Γιάννης Κόττης (1949 - ), Γιώργος Λάππας (1950 - ), Γιάννης Αδαμάκος (1952 - ), Μίλτος Παντελιάς (1954 - ), Κώστας Βαρώτσος (1955 - ), Χρήστος Μποκόρος (1956 - ) και Μαρία Λοϊζίδου (1958 - ) αναπτύσσουν το δικό τους διάλογο με την ποίηση του Ελύτη. Έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και εγκαταστάσεων μαρτυρούν, πέρα από τη διαφορετικότητα των πλαστικών τους διατυπώσεων, την αλήθεια του περιεχομένου τους, τη δική τους ξεχωριστή κυρίαρχη ή διακριτική ποιητική διάσταση.

·         Η έκθεση πραγματοποιείται με τη συμπαράσταση της ποιήτριας Ιουλίτας Ηλιοπούλου, με επιμέλεια του Τάκη Μαυρωτά και σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τα εκτιθέμενα έργα προέρχονται από τη Γεννάδιο Βιβλιοθήκη, το Μουσείο Μπενάκη, την Εθνική Πινακοθήκη, πολλές ιδιωτικές συλλογές και τους ίδιους τους συμμετέχοντες σύγχρονους δημιουργούς.

·         Το Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη, με την ευκαιρία της έκθεσης, εκδίδει πολυσέλιδο κατάλογο με τίτλο «Ο Κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη: Ποίηση και Ζωγραφική» με κείμενα των: Οδυσσέα Ελύτη, Ιουλίτας Ηλιοπούλου, Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ, Γιώργου Μπαμπινιώτη, Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα, Αλέκου Φασιανού, Γιώργου Βέη, Γιάννη Κοντού και Τάκη Μαυρωτά.

Επιμέλεια έκθεσης: Τάκης Μαυρωτης