Καλώς ηλθατε στη σελίδα του συλλόγου μας. Ο Σύλλογος μας ιδρύθηκε το 2003 από μια ομάδα φίλων της Τέχνης με σκοπό την ανύψωση του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών του και όλων των πολιτών του Δήμου Ιτέας και ευρύτερα της Φωκίδας. Επικοινωνία: Καλλιτεχνικό Εργαστήρι "Ομάδα Φίλων Τέχνης" Κίρρας & Φωκίδη 2 Ιτέα Φωκίδας / Τηλ. 6972715454 / Ε-mail:kalergiteas@gmail.com

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ανακοινωσεις

    Σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ιτέας.

Δηλώστε συμμετοχή στο τηλ.6972715454 περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων
2ος κύκλος με το Θράσο Καμινάκη.
ένα σύντομο βιογραφικό του...

    Ο Θράσος Καμινάκης γεννήθηκε και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες & Νομικά στην Αθήνα, Φιλοσοφία, Ιστορική Νοσολογία, Εγκληματολογία και Κινηματογράφο στο Παρίσι.

    Συνεργάστηκε με σημαντικούς Γάλλους θεωρητικούς και κινηματογραφιστές όπως ο Marc Ferro, ο Eric Romer, και άλλοι. Το 1984 βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο από την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» για το διήγημά του «Λεμονανθοί στις Καγκελόπορτες» που μια δεκαετία μετά ανέβηκε στο θέατρο Φούρνος θεατροποιημένο υπό τον τίτλο «Ένα Κομμάτι Θάνατο Όλοι Πάιρνουν Μαζί τους για το Δρόμο».

    Συνεργάστηκε με ελληνικά περιοδικά ως ανταποκριτής σε διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου, δούλεψε αρκετά χρόνια στο χώρο της Διαφήμισης και έγραψε στίχους για τραγούδια.

    Έγραψε, σκηνοθέτησε ή έκανε την παραγωγή σε πολλές παραστάσεις στο θέατρο («Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΙΣΣΟΥ», «+ΧΣΕΙΣ του Alan Ayckbourn», «ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ του Φώτη Βλαστού», «12 ΜΗΝΕΣ, 13 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ + ΕΝΑ ΦΕΓΓΑΡΙ», «ΦΕΓΓΑΡΟΒΔΟΜΑΔΑ», «ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΟΣ», «ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΣΥΝΤΕΛΙΚΟ», «ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΒΟΥΛΙΜΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ»,

    «ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΤΟΥΣ ΛΕΙΠΟΥΝ», «ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ», «3 ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ 3000 ΨΕΜΑΤΑ» «BLITZ ή ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ» (σε συνεργασία με τη Γωγώ Τσούρου) «ΤΑ ΦΤΕΡΩΤΑ ΧΤΑΠΟΔΙΑ της Σοφίας Φιλιππίδου» και πολλά άλλα.

    Συνέβαλλε στην ίδρυση της Πειραματικής Σκηνής της Μήλου σκηνοθετώντας δύο έργα («ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΛΟ», «Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ & Η ΑΡΚΟΥΔΑ του Anton Chekhov») και διοργάνωσε στο νησί το «1ο Μουσικό Ταξίδι στη Μήλο», με συνεργάτες Συγκροτήματα όπως οι ΧΑΪΝΗΔΕΣ, οι «APURIMAC» κ.α.

    Έγραψε για το Παιδικό Θέατρο την παράσταση «ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΠΕΤΑΕΙ» (σε συνεργασία με την Ελένη Κονιδάρη) και τα μουσικά παραμύθια «LOSTLOVESTORIES», για το συγκρότημα LSD που εκδόθηκαν και παίχτηκαν στο θέατρο για 3 συνεχείς χρονιές.

    Ίδρυσε στην Αθήνα το Pocket Theatre και διοργάνωσε το ομώνυμο φεστιβάλ, καθώς και το πολύ επιτυχημένο StoryTellingFestival.

    Από το 2003 διευθύνει το Μικρό Πολυτεχνείο. Διοργανώνει κάθε χρόνο (από το 2009) το κινητό αιγαιοπελαγίτικο φεστιβάλ «ΝΥΧΤΕΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ», με συνεργάτες Συγκροτήματα όπως τα «ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ», οι «ΑΝΕΜΟΣ» κ.α. Το 2011 συνδιοργάνωσε στο Μόλυβο της Λέσβου το «FOOL MOON FESTIVAL». Διδάσκει επί σειρά ετών δημιουργική και αυτοματική γραφή και συντονίζει το σεμινάριο στιχουργικής σε συνεργασία με τη Δήμητρα Γαλάνη.

2η Ανακοίνωση

Σεμινάρια Αργεντίνικου τάνγκο με τον Γιαννη Καραδήμα και την Έλλη κάθε 15 ημέρες και κάθε Σαββατο βράδυ γύρω στις 7μ.μ στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι έχουμε practica argentiniko tango δωρεάν... πολύ σύντομα ετοιμάζουμε milonga σας περιμένουμε...

3η Ανακοίνωση

τα μαθήματα με τη Χρύσα Κουρούμαλη είναι
contrology κάθε Δευτέρα και Πέμπτη - δύο τμήματα- 6-7μ.μ και 7-8μ.μ
χορογραφίες λάτιν κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 8.15-9.15μ.μ
το μάθημα Λάτιν ενηλίκων με την Ζέφη είναι κάθε Τετάρτη 8-9μ.